Dagen som är . . .
Vi vaknade ganska tidigt idag och åt en bacon och ägg frukost. Direkt efter det så började jag göra mini hallonpajer till våra gäster som skulle komma vid tio tiden. När mamma, pappa, moster Mia och Anders kom så pratade vi en stund och hade trevligt. Fikat var serverat runt elva och gott vare i allra högsta grad med hallonpaj, vaniljvisp och kaffe. Mumma
Vi fick en blomster bukett och en köksassisten av våra gäster och vi är helt överlyckiga. Jag har nämligen önskat mig en assistent så att jag kan göra bullar och sånt. Men det har alltid varit lite för dyrt men tack vare att de köpte presenten tillsammans så fick vi äntligen en efterlängtat assistent. Tusen tusen miljarders TACK. (se bild nedan i inlägget "Förlovningspresenter")
Recept på god pajdeg till bärpajer (går bra andra bär/frukter än hallon tex. rabarber, blåbär, äpple mm)
Receptet är till en vanlig pajform inte mini pajer som jag gjorde det blev lite deg över.
Lägg i bär i en smord form och strö socker över bären om de är sura.
4 dl Vetemjöl
200 gr Margarin (ej smält margarin)
2 dl Socker
Knåda ihop pajdegen och bred ut ett ganska tjockt lager över bären i pajformen.
Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter. (De ska bli lätt gyllenbrunt)
En supergod knäckaktig pajdeg servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljkräm.
Nu ska vi grilla kycklingfilé och sen blir det filmtajm igen det är den tredje och sista filmen, "Yes man". Förrutom den mycket dåliga filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret igen" så kollade vi igår också på "Allt flyter" och den var däremot en bra svensk film. Den kan jag rekomendera om man vill se något roligt svenskt producerat.
Matilda ♥
Vi fick en blomster bukett och en köksassisten av våra gäster och vi är helt överlyckiga. Jag har nämligen önskat mig en assistent så att jag kan göra bullar och sånt. Men det har alltid varit lite för dyrt men tack vare att de köpte presenten tillsammans så fick vi äntligen en efterlängtat assistent. Tusen tusen miljarders TACK. (se bild nedan i inlägget "Förlovningspresenter")
Recept på god pajdeg till bärpajer (går bra andra bär/frukter än hallon tex. rabarber, blåbär, äpple mm)
Receptet är till en vanlig pajform inte mini pajer som jag gjorde det blev lite deg över.
Lägg i bär i en smord form och strö socker över bären om de är sura.
4 dl Vetemjöl
200 gr Margarin (ej smält margarin)
2 dl Socker
Knåda ihop pajdegen och bred ut ett ganska tjockt lager över bären i pajformen.
Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter. (De ska bli lätt gyllenbrunt)
En supergod knäckaktig pajdeg servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljkräm.
Nu ska vi grilla kycklingfilé och sen blir det filmtajm igen det är den tredje och sista filmen, "Yes man". Förrutom den mycket dåliga filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret igen" så kollade vi igår också på "Allt flyter" och den var däremot en bra svensk film. Den kan jag rekomendera om man vill se något roligt svenskt producerat.
Matilda ♥
Kommentarer
Trackback